Lilypie Fourth Birthday tickers
11
H: 12°
L: 4°
Győr
Szombat, 25 Február
7 napos előrejelzés
Vas Hét Ked Sze Csü Pén
           
13° 13°
-2° -2°

2010. november 9., kedd

3 hónap


Ma voltunk védőnőnél és a doktor néninél a 3 hónapos kontrollon. Most is járt egy oltás, amit nagyon hősiesen viselt a kisfiunk, csak a szúrásnál sírt fel, meg előtte a váróban, mert megsajnált egy kislányt, aki kevésbé hősiesen tűrte.


Csongor 6,75 kg és 61,5 cm. Több mint duplája a születési súlyának. Azt mondta a védőnő: anyatejreklám.
Fejkörfogat 42,5 cm.





Hason szépen tartja a fejét, sőt a vállát is kiemeli.

Kicsit tud kúszni, fekvő helyzetben elforog.




Szereti ha felültetjük - élvezi, hogy más szögből látja a világot. De mondta a védőnő, hogy sajnos nem szabad ültetni.

A kezébe adott csörgőt megtartja; a takarót, keze ügyébe kerülő madzagokat, zsinórokat megmarkolja, szájához emeli, kóstolgatja. Az egyik kedvenc játéka a "keljfel bohóc", ami hangot is ad ha ütögeti. Hosszú ideig eljátszik vele egyedül.





A játszószőnyeg is jó találmány!

Na meg a laptop. Szívesen nézegeti a képernyőt, ha zene szól odafordul, és nézi az animációt. A billentyűzetet is csapkopdja. Szerintem kifigyelte már, hogyan működik :)






>>
Most már a látása is sokat fejlődött, mindent megfigyel, szeret kézből nézegetni. Este szoktuk a tüzet nézni a cserépkályhában - az nagyon érdekes. A feje fölé akasztott játékokat is nagyon bírja, a falra ragasztott képekkel beszélgetni is szokott, mosolyog rájuk. A nagy szerelme még mindig a körte, nem csökkent a lelkesedés.





Hang irányába elfordul, figyel a beszélőre, az éneklés általában megnyugtatja, sokszor ő is próbál énekelni közben.





Ha szopni akar, akkor most már nem sír, hanem többnyire kiált, ha mellette vagyok. Jó hangosan azt mondja, hogy "á". És ha nem reagálok, akkor megismétli. Nagyon vicces volt, mert a múltkor a bohóccal kiabált, miközben be akarta kapni a hasát, a minap meg a párnával próbálkozott.

Mosolyog az emberekre, és beszél is hozzájuk. Elnyújtott magánhangzókat és torokhangokat hallat.

Vizsgálgatja a tárgyakat, anyagokat. Alaposan. A fa polcot legalább negyed órán át tapogatta, kapargatta. Bőr ülőgarnitúra is 10 perc volt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése